Κόμπι Μπράιαντ

Κάθε ατάκα του και ένα μάθημα ζωής

Στη μνήμη του σπουδαίου Κόμπι Μπράιαντ...


Οι σπουδαίοι πάντα αφήνουν ανεξίτηλο το όνομα τους στην αγάπη τους, σε εκείνο το πράγμα που θα καταπιαστούν. Ο Κόμπι Μπράιαντ δεν βρίσκεται ανάμεσα μας, όντας παρέα με την κορούλα του, Τζίτζι στην γειτονιά των αγγέλων. Ο Black Mamba πρόσφερε όμως τόσα πολλά στο μπάσκετ, το αγάπησε με όλη του την ψυχή και έκανε τόσα παιδιά και αθλητές να θέλουν να του μοιάσουν. Ένας άνθρωπος που δεν σταματούσε ποτέ να δουλεύει, δεν τον λύγιζε ποτέ δυσκολία, δεν ήθελε ποτέ να αποδεχθεί τη φράση «δεν μπορώ».

Ο Κόμπι ήταν τεράστιος, σπουδαίος, one of a kind. Ένα υπόδειγμα αθλητή που κατά καιρούς έχει ξεστομίσει ατάκες που έχουν μείνει και καλό θα είναι να τις χρησιμοποιεί κάθε παιδί που ασχολείται με τον αθλητισμό η με οτιδήποτε που αγαπά και έχει όνειρα να πετύχει σε αυτό. Οι ατάκες του Black Mamba έμειναν στην ιστορία και δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο ποιος ήταν ο Κόμπι. Πως έφτασε στο σημείο να θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ever.

Ένα… τέρας δουλειάς που δεν τα παράτησε ποτέ. Πίεζε τον εαυτό του στα όρια, έμαθε να σηκώνεται παρόλο που συνάντησε αρκετές δυσκολίες. Θρύλος του αθλήματος που πίστευε στον εαυτό του και ενέπνευσε πολλά νέα παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Έκανε πολύ κόσμο να πραγματοποιήσει τα όνειρα του, δείχνοντας τους τον δρόμο της ανιδιοτελής αγάπης για ένα άθλημα. Μια σχέση λατρείας που δεν σταμάτησε ποτέ.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του είπε πολλά σημαντικά πράγματα που έχουν τη δική τους βαρύτητα για όποιον αθλητή ή μπασκετμπολίστα θέλει να φτάσει στην κορυφή, να αγγίξει το ταβάνι του, να ξεπεράσει όλες τις δύσκολες καταστάσεις. Το περίφημο Mamba Mentality δεν βγήκε τυχαία και είναι όλα αυτά τα μικρά, αλλά σημαντικά πραγματάκια που γιγάντωσαν τον μύθο αυτού του σπάνιου ανθρώπου και παίκτη. Οι ατάκες του Κόμπι θα ταξιδεύουν από γενιά σε γενιά και θα δείχνουν την αγάπη του για το άθλημα και το πόσο ήθελε να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους να προοδεύσουν και να κοιτάξουν μπροστά, αγαπόντας δίχως όρια αυτό με το οποίο έχουν επιλέξει να καταπιαστούν και τους γεμίζει.

Οι 24 δηλώσεις του Black Mamba που λειτουργούν σαν μάθηματα ζωής


«Αν φοβάσαι ότι θ' αποτύχεις, τότε πιθανότητα θ' αποτύχεις».

«Θα κάνω ότι χρειάζεται για να νικάω αγώνες. Να είμαι στον πάγκο και να κουνάω πετσέτα, να δίνω ένα ποτήρι νερό στον συμπαίκτη μου ή να βάλω το νικητήριο καλάθι».

«Όταν κάθομαι πλέον και βγάζω το παπούτσι μου βλέπω την ουλή. Αλλά βλέπω την ομορφιά της. Βλέπω την σκληρή δουλειά που κάνω. Τις θυσίες μου. Βλέπω όλο το ταξίδι για να γυρίσω υγιής. Και βλέπω την ομορφιά από όλα αυτά που πέρασε. Ολα αυτά κάνουν αυτήν την ουλή όμορφη».

«Εάν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, τότε κανείς δεν θα το κάνει για σένα».

«Δεν θέλω να είμαι ο επόμενος Μάικλ Τζόρνταν. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι ο Κόμπι Μπράιαντ».

«Η στιγμή που τα παρατάς, είναι η στιγμή που αφήνεις κάποιον άλλον να νικήσει».

«Υπάρχει μια επιλογή που πρέπει να κάνουμε ως άνθρωποι. Αν θες σπουδαίος σε κάτι, υπάρχει μια επιλογή που πρέπει να κάνεις. Υπάρχουν συγκεκριμένες θυσίες. Χρόνος με την οικογένεια, να βρίσκεσαι με τους φίλους σου, να είσαι ένας σπουδαίος φίλος, ένας υπέροχος γιος, ένας τέλειος ανιψιός. Υπάρχουν θυσίες που πρέπει να κάνεις με αυτήν την επιλογή σου»

«Όταν νιώσεις πως είναι η αποτυχία, τότε η αποφασιστικότητα σου θα σε κάνει να κυνηγήσεις την επιτυχία».


«Δύσκολο να είσαι ηγέτης. Πολλοί ηγέτες απέτυχαν γιατί δεν είχαν την γενναιότητα να αγγίξουν εκείνο το… νεύρο. Εγώ ποτέ δεν είχα αυτόν τον φόβο».

«Χρησιμοποίησε την επιτυχία σου, τον πλούτο σου και την επιρροή σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να πραγματοποιήσεις το δικό σου όνειρο και να βρεις τον πραγματικό σκοπό στην ζωή σου».

«Η δύναμη του να τα καταφέρεις θα γίνει μεγαλύτερη από τον φόβο του ν' αποτύχεις».

«Οι φίλοι έρχονται και φεύγουν, αλλά τα banners κρέμονται για πάντα».

«Το σημαντικότερο είναι να εμπνεύσεις τους ανθρώπους ώστε να γίνουν σπουδαίοι σε ότι θέλουν να κάνουν».

«Ξεκουράσου στο τέλος του δρόμου, όχι στη μέση της διαδρομής».

«Δεν μπορώ να συναναστρέφομαι με τεμπέληδες. Δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Δεν τους καταλαβαίνω. Δεν θέλω καν να τους καταλάβω».

"Δεν θέλω να είμαι ο επόμενος Μάικλ Τζόρνταν. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι ο Κόμπι Μπράιαντ"


«Δεν παραιτούμαστε, δεν δειλιάζουμε. Αντέχουμε και κατακτούμε»


«Μου αρέσει που τα δαχτυλίδια μου ήρθαν από τον δύσκολο δρόμο, δεν θέλω να.. πηδάω στον εύκολο δρόμο».

«Αν το βάλεις, τέλεια. Αν το χάσεις για ποιο λόγο να φοβάσαι;».

«Οτιδήποτε αρνητικό, οποιαδήποτε πρόκληση, αποτελεί ευκαιρία για μένα να σηκωθώ».

«Πρέπει να μάθεις ν' αγαπάς το μίσος. Αγκάλιασε το. Απόλαυσέ το. Το κέρδισες. Καλό να έχεις haters. Κανείς δεν μισεί τους καλούς. Μισούν τους σπουδαίους».

«Άκουσε πως μιλούν για σένα και χρησιμοποίησε το σαν κίνητρο».

«Πρέπει να μάθεις να έχεις υπομονή στη ζωή σου».

«Αν θες να γίνει καλύτερος παίκτης, πάντα θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για περισσότερα πράγματα».

«Tα σπουδαία πράγματα έρχονται με σκληρή δουλειά και επιμονή»